Briocher

Det perfekta tilltugget till soppa

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

6 dl vetemjöl
0,75 tsk salt
200 gram kylskåpskallt smör
25 gram jäst
0,5 dl kallt vatten
2,5 st ägg
0,5 st ägg till pensling

Gör så här

1. Använd gärna matberedningsmaskin.
2. Blanda mjöl och salt. Finfördela smöret i mjölet.
3. Rör ut jästen i vattnet. Vispa 3 ägg och häll undan en liten skvätt till pensling.
4. Blanda ner jäst och ägg i mjölblandningen. Arbeta degen smidig. Låt vila under lock eller duk i 10 minuter.
5. Under tiden tar du fram formarna. Vanliga pappersformar går fint, men ta dubbla!
6. Ta upp degen på lätt mjölad bänk. Skär av en liten bit och forma resten till 12 runda bullar som läggs i formarna.
7. Gör 12 små kulor av den deg som är kvar och tryck ner dem försiktigt på bullarna.
8. Sätt på ugnen på 250 grader.
9. Låt jäsa under duk i 30-40 minuter. Pensla sen med det vispade ägget.
10. Grädda ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Visningar:
1222
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Briocher recept
Minibriocher me..
av tina62
över 2 månader
Briocher
över 2 månader
Påskformar
av MrsC
över 2 månader
Fattiga riddare
över 2 månader
Maskrosgelé
över 2 månader
Pulled porkburg..
av rvcglm
över 2 månader