Broccoli- och ädelostpaj

En delikat broccoli- och ädelostpaj som har ett lägre sammanlagt GI-värde eftersom vi använder dinkelmjöl istället för vetemjöl i pajdegen. Att en paj av den här typen är rätt fet gör också att blodsockerpåslaget sker långsammare, alltså över längre tid.

Betyg (4 röster)
Antal personer
1 st
Broccoli- och ädelostpaj

Ingredienser

Pajdegen:
100 g smör
2 dl dinkelmjöl
2 msk vatten

Fyllningen:
250 g Broccoli
1 bit purjolök
3 ägg
1 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
200 g ädelost (smulad)
50 g hackade valnötter
salt & peppar

Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till degen. Låt sedan degen vila kallt i kylskåpet ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Grädda pajskalet i 15 minuter.

Lägg broccolin och skivad purjolök på pajskalets botten.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, smulad ädelost, hackade valnötter, peppar och salt. Häll smeten över pajskalet. Grädda ca 20 minuter tills äggsmeten fått färg.
Visningar:
24491
Sparat:
356

LIKNANDE RECEPT

Ädelostpaj med
av MrsC
över 2 månader
Ädelostpaj
över 2 månader
Ädelostpaj med
över 2 månader
Ädelostpaj
av anenik
över 2 månader
Kyckling- spena
av Marre73
över 2 månader
Crabsticks- och
av puttra
över 2 månader