Broccoli- och skinkpaj

Supergott!

Betyg (5 röster)
Broccoli- och skinkpaj

Ingredienser

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:
300 g broccolibuketter
200 g rökt skinka
Ca: 10 cocktailtomater
3 ägg
3 dl mjölk
75 g ädelost
1 msk finhackad basilika
Salt
Peppar

Gör så här

Ugn: 200°

Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med hjälp av en gaffel. Låt formen stå kallt ca 15 minuter.

Sätt en aluminiumremsa runtom kanten och grädda pajskalet ca 15 minuter. Ta bort aluminiumremsan.

Tina broccolin och dela den eventuellt i mindre bitar. Låt den rinna av på hushållspapper. Strimla skinkan. Riv osten eller smula den.

Lägg broccolin och skinkan i botten på det förgräddade pajskalet. Strö över osten.

Vispa samman äggen med mjölk, salt, peppar och basilika. Häll äggstanningen över broccolin. Fördela tomaterna ovanpå.

Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills äggstanningen har fin färg och har stelnat.
Visningar:
15804
Sparat:
158

LIKNANDE RECEPT

Skinkpaj recept
Heléns underbar..
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader
Ost och skinkpa
över 2 månader
Smarrig ost- &
över 2 månader
Ost och Skinkpa
av mrsmama
över 2 månader
Skinkpaj med Vä
av ejex
över 2 månader