Broccoli med ädelostsås

Grönt är skönt! Grön, fräsch och lättgjord är den här blandningen av broccoli och ädelostsås. Rätten passar utmärkt som pastasås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g djupfryst eller färsk broccoli
Salt
2 msk smör eller margarin
1 finhackad gul lök
2 msk vetemjöl
1 pkt smältost , ca 100 g
50 g smulad ädelost
1 burk strimlad primento , ca 50 g
2,5 dl mjölk
Smör eller margarin till formen
½ dl riven ost

Gör så här

Koka broccolin i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk, ca 5-6 minuter. Låt den sedan rinna av.

Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt löken och fräs den mjuk utan att den får färg.

Rör ner mjölet. Ta kastrullen från värmen och blanda i smältost, ädelost och avrunnen pimiento.

Ställ kastrullen på värmen och späd med mjölken, lite i sänder. Koka såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar.

Lägg broccolin i en smord ugnssäker form och häll ostsåsen över. Strö till sist över den rivna osten.

Gratinera i 200 grader ca 10 minuter tills rätten fått en gyllenbrun färg.
Visningar:
1692
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Ädelostsås recept
Ädelostsås, pas..
över 2 månader
Kycklingfilé i
över 2 månader
Fläskfilé med ä
av Amika
över 2 månader
Pasta med kassl
över 2 månader
Spaghetti med s
av styvan
över 2 månader
Potatisgratäng
över 2 månader