Broccoligratäng med rökt skinka

Variera skinkan med rökt kalkon eller kassler när du vill ha variation.

Betyg (9 röster)
Antal personer
2 st
Broccoligratäng med rökt skinka

Ingredienser

250 g broccoli
1/4 purjolök
1 tsk matfett

Sås:
2 ½ dl mjölk, 3 %
1/4 dl idealmjöl
½ msk grönsaksfond, konc
1 dl ost, riven 17 %
Salt
Peppar

Servera med:
Rökt skinka
Tomater

Gör så här

Ugn: 225º

Skala stjälken på broccolin och skär den i skivor. Dela broccoliskotten i buketter. Skölj och skär purjolöken i bitar. Förväll i vatten i en kastrull på spisen, ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten.

Häll mjölk, idealmjöl och grönsaksfond i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan såsen koka 3 minuter. Blanda ner osten.

Lägg broccoli och lök i en smord ugnssäker form. Häll över såsen och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. Servera med rökt skinka och tomater.

Tips!
Det är gott att gratinera blomkål på samma sätt.
Visningar:
21224
Sparat:
424
Broccoligratäng..
av anenik
över 2 månader
Kassler & Brocc
över 2 månader
Krämig broccoli
över 2 månader
Köttfärs- och b
av lennali
över 2 månader
Broccoligratäng
av 25ggr
över 2 månader
Kassler & Brocc
över 2 månader