Broccolipaj på nytt sätt

En jättegod paj om man gillar broccoli. Jag hade i lite rökt skinka när jag gjorde den för att få i lite protein, och det blev väldigt överfullt men gott!
Och botten är den lättaste man kan göra!

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

50 g smör i kuber
2 ½ dl vetemjöl
½ dl kruskakli
1 burk kesella 10% (250g)
1 krm salt
1 stort broccolistånd (ca 300g)
3 ägg
1 ½ dl lättmjölk
50 g riven mager lagrad ost
1 tsk salt
1 ½ krm nymald svartpeppar

Gör så här

1.Sätt ugnen på 225 grader. Kör smör, mjöl och kruskali till smulor i matberedare. Blanda i kesella och salt. Kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen tills det fått lite färg.

2.Skölj, ansa och skär broccolin i buketter och stjälkarna i slantar. Förväll i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet och spola broccolin i iskallt vatten.

3.Vispa ihop ägg och mjölk med osten. Salta och peppra.

4.Lägg först broccolin i pajskalet och häll sedan över äggstanningen. Grädda pajen ytterligare 20-25 minuter i nedre delen av ugnen tills den stelnat.
Visningar:
4069
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Broccolipaj recept
Kyckling och br..
av birran6
över 2 månader
Skinka och broc
över 2 månader
Skink- och broc
över 2 månader
Broccolipaj med
av lennali
över 2 månader
Broccolipaj
över 2 månader
Evias skink och
av Evia
över 2 månader