Broiler på risbädd

När vi äter broilerlår brukar familjen hoppas att det blir så mycket rester att det blir en ny maträtt - "broiler på risbädd". Har man inga rester går det bra att tillreda av en grillad kyckling också.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 - 4 broilerlår eller en grillad kyckling
3 dl okokt långris
1 purjolök
2 dl hönsbuljong (el . sky från ugnsbroilern)

2 tsk curry
olja
4 msk mjöl
1 - 2 dl grädde
riven ost

Gör så här

Koka riset (eller använd gårdagens). Skär purjon i bitar och bryn den. Blanda purjon och riset och sätt i en ugnsform. Plocka broilern/kycklingen i små bitar och placera dem ovanpå riset.
Gör nu currysåsen:
Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt 2 tsk curry. Bryn hastigt och tillsätt 4 msk mjöl och rör ut den jämnt. Buljongen röres ner och får koka 5 minuter.Såsen ska vara tjock! Rör i 1-2 dl grädde. Slå såsen över ris och broiler. Riv ost över och grädda i 225 gradig ugn ca.30 minuter.
Visningar:
3543
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Risbädd recept
Pilgrimsmusslor..
av UllaC
över 2 månader
Bröstfilé på ro..
över 2 månader
Laxfilé i humme
av styvan
över 2 månader
Kyckling på krä..
över 2 månader
Kassler på risb
av Robjoo
över 2 månader
Kalaskassler på
över 2 månader