Broilerlår med vitlök och rosmarin

Ingen snabbmat, men enkel ändå.
Jag tillreder långpannan full varje gång, det brukar bli 9 lår då.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 - 9
Broilerlår med vitlök och rosmarin

Ingredienser

Broilerlår, marinerade
Broilerkrydda
1 vitlöksklyfta/lår
Rosmarin
Vatten
Grädde

Gör så här

Placera ut broilerlåren i långpannan med skinnsidan neråt. Krydda med ungefär hälften av kryddpåsen. Skala och skiva vitlöken och sprid ut ovanpå låren. Tillsätt vatten (inte på kryddningen).

Sätt i ugnen, grädda 45 minuter i 175 grader. Vänd på broilerlåren. Strö ut resten av kryddpåsen och rosmarin på skinnsidan. Tillsätt grädde. Får grädda i samma temperatur 45 minuter till. När ca.15 min återstår kan man tillsätta grädde tills man har önskad mängd av "sås".
Broilern är färdig när ytan är gyllenbrun. Serveras med ris, majs och ananas.
Visningar:
3653
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Broiler på risb..
över 2 månader
Broiler på risb
över 2 månader