Brorsans morotskaka

Det här är min brors underbara morotskaka. Bakas i långpanna vilket gör den enkel att baka samt att det blir många bitar samtidigt.

På fatet på bilden ligger 11 av de 24 jag brukar få ut på en plåt. Garnerade med marsipanmorötter och redo för en fika med kollegorna.

170° varmluftsugn 40 min på ett smort bakplåtspapper i en långpanna.

Betyg (29 röster)
Antal personer
24 st
Brorsans morotskaka

Ingredienser

6 ägg
6 dl strösocker
1 ½ dl matolja
9 dl riven morot
6 dl vetemjöl
3 tsk kanel
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver

Toppning:
150 g philadelphiaost
90 g smör eller margarin
6 dl florsocker

Gör så här

Vispa poröst ägg och socker. Blanda ner matolja och riven morot och rör ordentligt.

Blanda samman vetemjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och bakpulver.

Rör sedan ihop allt i en bunke. Häll i långpanna. Grädda. När kakan är färdiggräddad vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper. När kakan har svalnat, bred över toppningen.

Skär kakan i kvadrater.

Servera och njut!
Visningar:
54031
Sparat:
1471

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader
Morotskaka i lå
av Liliane
över 2 månader