Bruna bönor

Serveras med stekt fläsk.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 dl bruna bönor
1 liter vatten
1 tsk salt
2 tsk ättiksprit
2-3 msk ljus eller vit sirap
ev. salt
1 msk potatismjöl

Gör så här

Bönorna behöver blötläggas under 8-10 timmar i rikligt med vatten (1/2 msk salt/liter) därför kan det vara all idé att göra det kvällen före tillagningen. Kyl dem och ställ kallt. Så kan de förvaras i 3-5 dagar. Häll av blötläggningsvattnet och koka bönorna i nytt saltat vatten under lock 1 1/2-2 timmar eller tills de är mjuka. Riktigt färska bönor kokar färdigt på kortare tid. Smaksätt med ättiksprit, sirap och eventuellt salt. Red av med potatismjöl. Låt koka upp. Vill du göra det riktigt snabbt och enkelt, finns det utmärkta bruna bönor på burk att köpa. Krydda efter egen smak.
Visningar:
2583
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Chokladpannacot
av lennali
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Toast skagen ex
över 2 månader
Ugnsstekt kyckl
över 2 månader
Gorgonzolastekt
av ros
över 2 månader
Fläskfilégryta
över 2 månader