Brunkål

Betyg (0 röster)

Ingredienser

2 vitkålshuvud
150 g margarin
1 kaffekopp vatten
ca 400 g färskt sidfläsk
sirap
salt + vitpeppar

Gör så här

Ta bort stocken på vitkålen, skär sedan kålen i ca 5 cm breda strimlor. Smält margarinet i en stor kastrull på lägsta värme. Lägg i kål lite grand eftersom och rör emellanåt. När du fyllt grytan första gången så häller du på en kaffekopp vatten., Det tar ungefär 1* - 2 timmar att fylla på allt. Lägg i sidfläsket men ta bort svål och brosk. Sedan är det bara att röra med jämna mellanrum i ca 10 - 12 timmar. Ringla lite sirap mellan varven, ungefär 3-4 ggr under kokningen. Ta upp fläsket, krydda efter smak, ät och NJUT av det godaste som finns. Brunkål ätes med fördel till skinkan.
Visningar:
4022
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Rödkål
av MrsC
över 2 månader
Brunkål..
av MrsC
över 2 månader
Gullis Ugnsstek
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding på ö..
av LEDIVO
över 2 månader
Ediths goda bru
över 2 månader
Brunkål de lux
av cossen
över 2 månader