Brunkål

Min mormor från Skåne och min mamma från Blekinge, hade alltid brunkål och rödkål på julbordet när vi växte upp.
Nu bjuder min brorson mig på det på julafton.
Brunkål är en klassisk rätt på julbordet. Brunkålen är vitkål smaksatt med sirap.

Betyg (3 röster)
Antal personer
10 st
Brunkål

Ingredienser

1 kg vitkålshuvud
5 msk smör (margarin eller olivolja går också bra)
4 msk sirap
5 dl skinkspad eller grönsaksbuljong

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkålen i en matberedare eller med kniv. Bryn lite i taget i en stekpanna och lägg över i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över sirap under stekningen. Häll över skinkspad eller buljong och stek i ugnen 45 minuter. Rör om då och då.
Visningar:
11630
Sparat:
151

LIKNANDE RECEPT

Rödkål
av MrsC
över 2 månader
Gullis Ugnsstek
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding på ö..
av LEDIVO
över 2 månader
Ediths goda bru
över 2 månader
Brunkål..
över 2 månader
Brunkål de lux
av cossen
över 2 månader