Bryggarbröd

Ett mustigt och saftigt nyttigt bröd med massor av nyttigheter

Betyg (1 röst)
Antal personer
1-12

Ingredienser

5 dl urlakad drav (malt)
5 dl söt vört
½ dl sirap
2 tsk salt
3 dl grovt rågmjöl
10 - 12 dl vetemjöl eller dinkel
4 msk finhackad pomerans
50 g jäst

Gör så här

Värm eller kyl vörten till 37 grader. Smula ner jästen, tillsätt den urlakade draven med sirap och salt samt de övriga ingredienserna.

Bland ihop allt till en smidig deg och låt det jäsa i 45 minuter övertäckt med bakduk.

Forma degen till två runda limpor och låt det sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.

Baka limporna i 45 minuter i 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn).

Låt svalna under bakduk till nästa dag.
Visningar:
2487
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.