Bryggargryta

När bryggarhustrun ställde en rykande köttgryta på bordet skulle den ha en mustig smak av gott öl. Du lägger potatis och lök i grytan så den blir en hel måltid, lätt att förbereda och omtyckt av hela familjen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g nötkött i skivor av innanlår eller entrecote
4 gula lökar
10-12 potatisar, ca 800 g
2 msk smör eller margarin
2 dl ljust eller mörkt öl
1-2 dl vatten
½ buljongtärning med köttsmak
2-3 krm timjan
Svart- eller vitpeppar
Hackad persilja

Gör så här

Skär köttet i bitar eller grova strimlor. Skala löken, dela den och skär den i skivor. Skala potatisen, skär den i skivor och lägg hälften i en gryta tillsammans med hälften av löken.

Bryn matfett över stark värme, lägg i köttet och stek det hastigt så att det blir brynt runt om. Lägg köttet i grytan, täck med resten av potatisen och löken och häll på öl.

Häll vatten i stekpannan, lägg i buljongtärningen och rör om så att den löser sig. Häll buljongen i grytan och strö på timjan. Mal peppar över och sjud rätten under lock på svag värme tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Strö persilja över och servera.
Visningar:
4011
Sparat:
63

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.