Brylépudding på vit choklad

Favoritdessert

Betyg (2 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

4 dl vispgrädde
1 vaniljstång
130 g vit blockchoklad, hackad av god kvalitet
6 äggulor
1 dl farinsocker

Gör så här

Häll grädden i en medelstor kastrull. Skär vaniljstången i två delar på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i grädden och värm sakta. Ta kastrullen från värmen.

Lägg chokladen i en skål. Fyll en kastrull till hälften med vatten och koka upp. Ta kastrullen från värmen och ställ skålen ovanpå. Låt chokladen smälta långsamt. Ta bort skålen från kastrullen. Rör ner äggulorna i chokladen. Blanda och tillsätt den varma grädden.

Häll smeten i en ren kastrull och värm på låg värme. Rör hela tiden. Sjud tills smeten tjocknar. Lyft av från värmen. Sila genom en fin sil. Släng vaniljstången. Fördela puddingen i sex st. 8x4 cm portionsformar.

Låt formarna kallna tills de stelnat, gärna över natten. Strö socker över. Ställ därefter in formarna i ungnen på grill tills sockret blir mörkt gyllenbrunt. Servera brylépuddingen kall.
Visningar:
2960
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Brylépudding recept
Brylépudding fr..
över 2 månader
Crème Brulée me..
över 2 månader
Brylépudding
över 2 månader
Efterrätt
över 2 månader
Brylé Espresso
av tina62
över 2 månader