Brysselkål med rostade hasselnötter

Till glögg kalaset

Betyg (1 röst)
Antal personer
många
Brysselkål med rostade hasselnötter

Ingredienser

1 kg brysselkål
2 dl hasselnötter , rostade
1 dl bladpersilja , plockad
2 msk färsk timjan , plockad
smör
olja
salt
peppar
socker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Plocka ner kålen, koka den mjuk i saltat och sockrat vatten. Låt gärna en kula smör koka med i vattnet.

Lägg nötterna på ett bläck och rosta dem gyllenbruna i ugnen. Ta av skalet och hacka nötterna.

Bryn kålen i smör och olja, blanda i nötterna, persiljan och timjanen. Salta och peppra. Lägg upp på ett fat och servera.
Visningar:
3592
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Black and White
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Tårta á la Ann-
av LEDIVO
över 2 månader
lchf inspirerat..
över 2 månader
Serranolindad f
av lennali
över 2 månader