Brysselkex

Jättegoda

Betyg (1 röst)

Ingredienser

200 g smör eller margarin
3/4 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker/vanilin
1 äggula

Garnering:
Äggvita
Strösocker
Röd karamellfärg

Gör så här

Smör, socker och mjöl hackas samman på bakbordet, tillsätt äggulan och vaniljsockret/vanilin och blanda till en deg. Dela degen i 2 delar och rulla till längder.

Pensla längderna med äggvita och rulla dem i färgat socker. Låt vila svalt ca 2 timmar eller över natten. Skäres och placeras på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 180º i 8-10 minuter.
Visningar:
1553
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Brysselkex recept
Tant Carins bry..
av UllaC
över 2 månader
Brysselkex
över 2 månader
Cedrokakor
av tina62
över 2 månader
fest-brysselkex
av sofica
över 2 månader
Krusbärskex
av Bodil56
över 2 månader