Brytbullar med pizzasmak

Gott som utflyktsbröd eller till en soppa.

Betyg (0 röster)
Antal personer
--
Brytbullar med pizzasmak

Ingredienser

25 g jäst
2½ dl ljummet vatten, 37 grader
½ dl Milda Culinesse
1 tsk salt
7 dl vetemjöl

Fyllning:
½ dl tomatpuré
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
75 g salami i tjocka skivor
1 dl riven ost
2 tsk oregano

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Rör ner matfett och salt. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig, så den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Blanda tomatpuré och vitlök till fyllningen, tärna salamin fint.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en rektangel. Bred tomat- och vitlöksblandningen på degplattan och strö över salamin, ost och oregano. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 16 stora bitar.

Smörj en rund form med löstagbar kant (ca 26 cm i diameter) med matfett. Placera bullarna i formen, låt jäsa övertäckt i ytterligare ca 30 minuter.

Pensla kakan med smält matfett, strö över lite flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Visningar:
1287
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Brytbullar med
av ros
över 2 månader
Lunchbullar med
av Algot
över 2 månader
Favoritbrytbull
av Emma2
över 2 månader
Brytbullar med
av cathjo
över 2 månader
Brytbullar
av Algot
över 2 månader
Grova kardemumm
av xErikax
över 2 månader