Brytjulgran

Till julen!

Betyg (1 röst)
Antal personer
32 kuvert
Brytjulgran

Ingredienser

50 g jäst
½ liter mjölk, ljummen
½ dl fibrex
1 dl flytande margarin
1 tsk salt
3 msk brödsirap
2–3 tsk malda brödkryddor t ex anis
Ca: 11 dl vetemjöl special

Pensling:
Ägg

Garnering:
Vallmofrön
Sesamfrön
Kummin
Grovt salt

Gör så här

Smula jästen i en skål och häll på mjölken. Rör tills jästen löst sig. Lägg i fibrexen och låt stå i 5 minuter. Tillsätt margarin, salt, sirap och kryddor. Arbeta in mjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 32 lika stora bitar som rullas till bullar.

Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper i formen av en julgran. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 220°. Pensla brödet med uppvispat ägg. Strö på frön och kryddor. Grädda brytjulgranen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Visningar:
1146
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.