Buavärstingen (förrätt med skaldjur)

Buavärstingen får festen eller vardagen att sjunga. Fullproppad med skaldjur och lax. Passar lika bra som delikat förrätt, på buffébordet eller i utflyktskorgen.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Buavärstingen (förrätt med skaldjur)

Ingredienser

4 skivor mörkt, grovt rågbröd (ta favoritbrödet)
ca 1 hg finhackad kallrökt (helst regnbågs-) lax
ca 1,5 hg rensade och kokta havskräftstjärtar (alt. räkor)
1 dl Kesella av lämplig fetthalt (minsta möjliga=smalmat)
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
1 tsk skånsk senap (söt och grovkornig)
4 msk löj-, sik-, lax-, gädd- eller annan rom

Gör så här

Hacka laxen och alla kräftstjärtar utom 4 st små.
Blanda övriga ingredienser (utom rommen) och rör ned lax och kräftstjärtar.
Lägg upp värstingröran på brödet och garnera med stjärtar och rom.
Man kan också lägga en salladsbädd under röran och peta dit lite dillvippor på toppen av det hela.

Man får smacka efteråt!
Visningar:
22618
Sparat:
847

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.