Budapestrulle

En riktig klassiker

Betyg (5 röster)
Antal personer
18 bitar
Budapestrulle

Ingredienser

Ingredienser
2 dl äggvitor (ca 6 st)
3 dl socker
100 g hasselnötter, finhackade
1 dl vetemjöl
1½ msk kakao
1 påse mandelspån


Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 burk aprikoser (420g)
60 g blockchoklad

Gör så här

Gör så här:
Ugn 175 grader.

Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i en stråle under fortsatt vispning så att det inte blir en tjock styv marängmassa. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det.
Bred ut massan i en långpanna klädd med väl smord bakpapper ca 30x40 cm.
Strö över mandelspån.
Grädda kakan lagom i 15-20 minuter så att den inte blir svår att rulla.
Stjälp upp kakan på bakduk och dra försiktigt bort papperet.
Låt kakan svalna någon minut och sedan kallna under långpannan.

Vispa grädden hårt och bred ut den över kakan.
Strö över aprikoser skurna i bitar. Rulla ihop kakan ganska löst.
Ringla över lite smält choklad och låt rulltårtan ligga med skärven nedåt i kylen ca 30-60 minuter.
Visningar:
19875
Sparat:
264

LIKNANDE RECEPT

Budapestrulle recept
Fruktig Budapes..
av ros
över 2 månader
Camillas budape
av Miila
över 2 månader
Budapestbakelse
av MrsC
över 2 månader
Budapestrulle
av irko
över 2 månader
Budapestrulle m
över 2 månader
Budapestrulle f
av UllaC
över 2 månader