Budapesttårta

Söt och god rulltårta. Konditoriklassiker.

Betyg (5 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

6 st äggvitor
3,5 dl socker
2,5 dl hasselnötskärnor
1 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 påse mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 burk konserverade mandariner

Gör så här

# Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vipa i sockret, lite i taget.
# Finhacka nötterna och blanda dem med mjöl och kakao. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggviteblandningen.
# Bred ut smeten påbakplåtspapper i en stor långpanna. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
# Stjälp upp tårtbottnen på ett bakplåtspapper på ett galler. Låt bottnen svalna lite och lägg sedan över långpannan och låt bottnen kallna helt.
# Vispa grädden och blanda i avrunna mandariner.
# Dra försiktigt bort bakplåtspappret från tårtbottnen och bred över gräddblandningen. Rulla försiktigt ihop tårtan med hjälp av det undre bakplåtspappret.
# Låt tårtan stå i kylskåp några timmar innan servering.
Visningar:
4673
Sparat:
141

LIKNANDE RECEPT

Budapesttårta
av ros
över 2 månader
Budapesttårta
av Lisa
över 2 månader
Budapesttårta
av A76
över 2 månader