Buffé "meze"/ Vitlöksfrästa chiliscampi

Meze: turkiskt smörgåsbord.
De här recepten jag lagt in under rubriken Buffé "meze" är väldigt bra att laga tillsammans med gästerna. Ställ fram ingredienserna och dela ut recepten ....... roligt och gott!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Buffé "meze"/ Vitlöksfrästa chiliscampi

Ingredienser

400 g scampi
1 st röd chili
3 klyftor vitlök
2 tsk färsk riven ingefära
1 tsk spiskummin
3 msk smör- & rapsolja (för stekning)
3 msk hackad koriander
1/2 msk pressad citron
2 krm Salt

Gör så här

Kärna ur chilin och skala vitlöken och finhacka det.
Fräs chili, vitlök, ingefära och spiskummin i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min.
Lägg i scampin och stek den ca 1 min på
varje sida.(Inte för länge, då blir scampin seg)

Smaksätt med koriander, citronsaft och salt.
Visningar:
8795
Sparat:
259

LIKNANDE RECEPT

Buffé recept
Mellans kalla b..
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Bröd i långpann
av FlyMe
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader