Buffedessert

underbart god fruktpaj

Betyg (6 röster)
Antal personer
12 bitar
Buffedessert

Ingredienser

Botten:
75 gr rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 äggula
1 msk vatten

Citruskräm:
1 äggula
1 msk maizenamjöl
2 msk socker
2 dl vispgrädde
rivet skal av ½ lime
1 msk pressad saft av limen

Till garnering 1 liter blandade frukter eller bär

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser till botten i en bunke eller matberedare:Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. Nagga den. Grädda i 200 grader mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

Blanda alla ingredienserna utom saft och skal i en kastrull. Värm upp försiktigt under omrörning och sjud tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt sedan med saft och skal.

Fyll botten med krämen och lägg på hela,delade eller skivade bär,frukt. strö lite florsocker över och garnera med gröna blad
Visningar:
8945
Sparat:
414

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.