Bullgrej

Syndigt gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 längder

Ingredienser

Degen:
50 g jäst
200 g margarin
5 dl mjölk
0.5 g saffran
½ tsk salt
2 dl strösocker
13 - 16 dl vetemjöl

Fyllningen:
75 g margarin
½ dl strösocker
200 g vit blockchoklad (hackad)

Garneringen:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här

smula jästen och smält matfettet.
Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.
Blanda i saffran salt och socker.
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta tills degen är slät och smidig.
Låt jäsa i 30 minuter.
dela sedan degen 2 delar och kavla ut till en platta c:a 30-40 cm.
Bred smöret, sockret och chokladen och vik in långsidorna så att de ligger omlott.
låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
pensla upp med ägg och strö pärlsockret över
Grödda i c:a 20 minuter med en ugnsvärme på 175 grader.
Visningar:
411
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.