Bulliga biffen

Pannbiff, köttbullar och köttfärslimpa i all ära, men det är alltid lika roligt med något nytt! Här gör du dubbla färsbiffar med en spännande fyllning av bl.a. ansjovis och kapris - kryddigt och annorlunda!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

½ kg mager fläskfärs
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar

Fyllning:
8 ansjovisfiléer
2 msk finhackad gul lök
1 ½ msk kapris
1 tsk fransk senap
1 äggula
2 msk smör eller margarin
2 msk finhackad persilja

Gör så här

Blanda färsen med ägg, vetemjöl, salt och peppar och forma färsen till 8 biffar. Lägg biffarna på en skärbräda och hacka ut dem försiktigt med en kniv så att de blir tunna.

Mosa ansjovis, lök, kapris, senap cch äggula med en gaffel. Fördela blandningen på hälften av biffarna. Lägg resten av biffarna ovanpå och pressa ihop kanterna så att biffarna blir bulliga.

Bryn matfett i en stekpanna, lägg ner biffarna och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Lägg upp biffarna på serveringsfat.

Vispa ur pannan med lite vatten eller buljong och häll skyn över biffarna. Strö över persilja och servera.
Visningar:
1952
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Kinagryta fläsk
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Strimlad biff m
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader