Bullknyten

Gudomligt goda.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 40 st

Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk
½ tsk salt
½ dl + 1 dl socker
10 dl + 4 dl vetemjöl
150 g rumsvarmt margarin (matfett)
1 ägg

Fyllning:
75 g mandelmassa
75 g hackad mörk choklad
75 g matfett

Pensling:
Ägg
Florsocker

Gör så här

Värm mjölken och häll lite över jästen. Rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av mjölken, salt, ½ dl socker och 10 dl vetemjöl.

Arbeta ihop till en lös smet. Jäs den övertäckt i 15 minuter. Tillsätt matfett i klickar, ägg, 1 dl socker och resten av mjölet.

Arbeta degen smidig. Jäs den i 30 minuter.

Rör ihop riven mandelmassa, choklad och matfett till fyllningen.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut bitarna till plattor och skär i fyrkanter. Lägg på en klick fyllning på varje och vik in hörnen över fyllningen.

Lägg bullarna i pappersformar. Jäs i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader, i 7 minuter. Pudra med florsocker.


Tid 2 timmar
Visningar:
1073
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.