Burgare på mörkt bröd med hemgjord coleslaw

Vegetariskt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Burgare på mörkt bröd med hemgjord coleslaw

Ingredienser

4 msk creme fraîche
1 vitlöksklyfta
Salt
peppar
1 zucchini
Olja
300 g burgare
8 skivor fullkornsbröd
4 msk bbq-sås
Ev. bluecheese ost

Coleslaw:
1 stor klyfta vitkål
3–4 msk majonnäs
En klick gräddfil
Finhackad färsk timjan
Strimlade rädisor

Gör så här

Blanda creme fraîche, pressad vitlök, salt och peppar. Skiva zucchinin på längden. Pensla en stekpanna (helst teflon) lätt med smör eller olja och hetta upp den. Stek zucchiniskivorna 2 – 3 minuter på varje sida. Tag upp dem, lägg i tinade burgare och stek dem några minuter på varje sida.

Lägg upp zucchiniskivorna på brödet, toppa med burgare, creme fraîche, bbq-sås och avsluta med en brödskiva.

Tips:
Mosa gärna ner bluecheese ost i creme fraîchen.

Coleslaw
Strimla vitkålen. Blanda den med majonnäs, timjan och strimlade rädisor. För extra krämighet, rör ner en klick gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
Visningar:
4096
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Burgare recept
Hamburgare med ..
av Lolan
över 2 månader
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Amerikansk Cole..
över 2 månader
Blomkålsgratäng..
av maxxess
över 2 månader
Mc Donalds dres
av jimboz
över 2 månader
Fiskburgare (bi
av maxxess
över 2 månader