Burgundisk köttgryta

En mustig gryta som du kan förbereda i god tid och servera direkt ur grytan - en perfekt rätt för ett festligt tillfälle!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g grytbitar av nöt
60 g randig sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor

Soppgrönsaker:
2 morötter
100 g selleri
100 g palsternacka
1 msk margarin
2 msk tomatpuré
1 kvist färsk timjan eller 1 tsk torkad
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl torrt rött vin
1½ dl köttbuljong
200 g champinjoner
1 knippa persilja

Gör så här

Skär bort svål och brosk på fläsket och tärna det smått. Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa, skölj och skär soppgrönsakerna.

Torka av och dela grytbitarna i jämna bitar. Smält margarinet i en fettsnål stekgryta och stek fläsktärningarna glansiga på svag värme. Höj värmen och bryn nötköttet kraftigt runt om.

Rör ner tomatpurén. Tillsätt lök, vitlök och soppgrönsaker och låt fräsa samman. Repa av bladen på timjankvisten och lägg i grytan. Krydda med salt och peppar. Värm ugnen till 180 grader.

Häll på vin och köttbuljong och låt koka upp. Lägg på lock och låt grytan koka färdig i ugnen ca 2 minuter.

Ansa svampen och halvera den. Blanda ner i grytan när 15 minuter återstår. Skölj och finhacka persiljan. Strö den över grytan. Servera.
Visningar:
5297
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader