Burgundisk köttgryta

En mustig gryta som vinner på att göras i god tid, gärna dagen innan den ska avnjutas. Sedan är det bara att värma upp den till söndagsmiddagen.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

700 - 800 g benfritt nötkött tex högrev, innanlår, fransyskan
1 ½ msk vetemjöl
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 dl rödvin
3 dl köttbuljong ( vatten + tärning )
8 - 10 schalottenlökar
200 g champinjoner
1 msk pressad citronsaft
150 g rimmat fläsk
hackad persilja

Gör så här

Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn dem i lite matfett i omgångar. Lägg över dem i en stekgryta efter hand.
Strö över mjöl, salt, peppar och timjan. Rör om väl. Späd med vi och buljong under omrörning. Tillsätt tomatpuré pressad vitlök och lagerblad. Låt grytan sjuda under lock ca 75 min eller tills köttet är mört.
Förväll scalottenlökarna och skala dem. Dela champinjonerna om de är stora. Strimla fläsket.
Stek svampen i lite matfett. Ringla över citronsaften och stek tills svampen har fin färg. Stek lök och fläsk var för sig tills de har fin färg. Lägg ner allt i grytan och låt den koka ytterligare ca 15-20 min. Smaka av och strö över hackad persilja. Bjud kokt potatis, ris eller pasta till.
Visningar:
7565
Sparat:
120

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader