Burgundisk köttgryta

Kanon

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-5

Ingredienser

1 kg benfritt nötkött eller vilt
2 - 3 msk margarin
4 msk mjöl
1 dl vatten
3 - 4 dl rött vin eller cider
1 köttbuljong
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 - 2 lagerblad
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor
1 - 2 lökar
3 morötter
1 purjolök
1 brk champinjoner
persilja

Gör så här

Skör köttet i bitar & bryn i stekpanna. Häll över köttet i en gryta . Stek champinjonerna & häll dem i grytan. Ta på mjöl & rör om. Ta därefter i 1 dl vatten tillsammans med stekspadet. Ta i resten av ingredienserna ( utom morötter & purjo och persilja). Låt koka 1 timme på svag värme. Ta därefter i morötterna & purjon. Koka ytterligare 30 min. Späd med mera vin eller cider under kokningens gång.
Klipp över persilja & servera med kokt potatis eller varför inte hasselbackspotatis.
Visningar:
2913
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader