Cabanossyspett med amerikansk barbequesås

Den här typen av söt-sur-kryddig-sås är typisk för amerikanska barbeques. Man lagar en stor sats som används till marinering, pensling och till det färdiga köttet. Tänk bara på att dela upp såsen i förväg och inte äta av den som kommit i kontakt med rått eller halvgrillat kött.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

BBQ-sås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 dl äppelcidervinäger
3 dl ketchup
1msk dijonsenap
1 msk honung
1/2 dl pressad citron
2 tsk chilipulver
Cabanossyspett:
300 g fläskfilé
1 dl BBQ-sås
2-3 cabanossykorvar

Gör så här

Hacka lök och vitlök. Hetta upp olivoljan och stek båda löksorterna mjuka i cirka fem minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud på svag värme i fem till tio minuter. Marinera den tärnade fläskfilén i en deciliter av såsen. Använd ytterligare en deciliter till pensling. Servera resten av såsen med de färdiga spetten. Spett: Tärna fläskfilén. Låt den marinera i en deciliter av barbequesåsen två till tre timmar i rumstemperatur. Dela korven i bitar motsvarande fläskfilétärningarna. Varva korv och kött på blötlagda bambuspett eller metallspett. Grilla medelnära glöden i fem till åtta minuter. Vänd och pensla med såsen då och då.
Visningar:
4519
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.