Cajungryta med Whisky

Läcker gryta från Amerika. Kanske inget man slänger ihop till vardags, men gott gott gott är det!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 st majskolvar
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
100 gr rimmat sidfläsk
300 gr sötpotatis
1 liter hönsbuljong
1 tsk chilipeppar eller cajun seasoning
1 msk rökt chilipasta eller chipotlechili
1 msk farinsocker
0.5 kg frysta kräftor , gärna små
1 dl whisky (Bourbon)
salt

Gör så här

1. Fräs majs i bitar med lök, vitlök och rimmat fläsk. Lägg i potatisen hel om den är liten, dela den annars i bitar. Tillsätt buljong, chili och kryddor. Sjud under lock ca 10 min.

2. Tillsätt sedan kräftor och whisky. Koka ytterligare 10 min. Salta måttligt eftersom kräftorna är salta.

3. Servera med bröd och smör.
Visningar:
1750
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Cajungryta recept
Mustig cajungry..
över 2 månader
Cajungryta
av styvan
över 2 månader
Cajungryta med
av Queenie
över 2 månader
Cajungryta
av amoz
över 2 månader
Cajungryta med
av peppra
över 2 månader
Cajungryta med
av Fin
över 2 månader