Cajunkryddad fiskfilé

Dessa fiskfiléer blir oemotståndliga när de sammanförs med det kryddstarka cajunköket.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 - 8 fiskfiléer av vit fisk , t . ex . torsk eller spätta
1 msk vegetabilisk olja
Citroner till garnering

Panering:
1 dl vetemjöl
1 msk färdigblandad cajunkrydda eller 1 msk paprikapulver
2 tsk chilipeppar
½ tsk malen svartpeppar
½ tsk vitlökspulver

Gör så här

Blanda paneringen väl på ett smörpapper: mjöl, paprikapulver, chilipeppar, svartpeppar och vitlökspulver. Ett alternativ är att blanda mjölet med 1 msk färdigblandad cajunkrydda.

Panera fisken på båda sidor och skaka av överflödig mjölblandning. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme.

Stek filéerna ca 5 minuter. Vänd dem en gång. De är färdiga när fiskköttet är vitt och inte längre är genomskinligt. Det tar lite längre tid för torsk och lite kortare tid för spätta.

Lägg upp fisken på en tallrik och garnera med citron. Servera genast.
Visningar:
1796
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Fisksoppa på Pe..
av lennali
över 2 månader
Fiskgratäng med
av Inabina
över 2 månader
Fisk i foliepak
av Jessika
över 2 månader
Fisk under täck
av SDMaya
över 2 månader
Brasiliansk Fis
över 2 månader
Citron och basi
av MrsC
över 2 månader