Calzone

Strumpa eller byxa, som det heter på italienska.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Calzone

Ingredienser

Deg:
½ paket jäst
2 dl ljummet vatten
½ tsk salt
2 msk olja
5 - 6 dl vetemjöl

Fyllning:
Tomatsås
4 - 5 dl grovt riven ost
1 tsk basilika eller oregano
2,5 - 3 hg rökt skilnka

Gör så här

* Gör en tomatsås på olivolja, tomater, vitlök, (persilja), salt, peppar, socker och basilika eller oregno.

* Rör ut jästen i lite ljummet vatten.
* Tillsätt resten av vattnet, salt och olja.
* Arbeta in mjölet till en smidig deg.
* Låt jäsa 30 min.

* Sätt ugen på 250 grader.
* Riv osten grovt och skär skinkan i strimlor/små bitar.

* Knåda degen smidig, dela den i 4 delar.
* Kavla ut varje del i rundlar, ca 20-25 cm i diameter.
* Bred på ett tunt lager tomatsås, lägg en sträng ost i mitten.
* Strö på basilika eller oregano och sist skinkbitarna.
* Vik ihop degkanterna över fyllningen.
* Börja på mitten, använd tumme och pekfinger på båda händerna och nyp ihop. Vecka sicksack så att fyllningen stängs inne och så att det hela ser ut som en gondol!
* Låt jäsa ca 15 min på plåten.
* Grädda ca 15 min i 250 grader.
* Servera med sallad.
Visningar:
3591
Sparat:
139

LIKNANDE RECEPT

Calzone recept
Jättegoda mini-..
över 2 månader
Pizza Calzone.
av fenne
över 2 månader
Salami- och fet
över 2 månader
Köttfärspirog m
över 2 månader
Tag-med-piroger..
över 2 månader
Piroger med köt
över 2 månader