Cannelloni med chèvre, spenat och krämig tomatsås

Kcal/portion: 411
GI: 63

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2-3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1-2 msk olja
1 burk krossade tomater
½ tsk socker
1 ½ grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
Salt
Peppar
10 st cannellonirullar
50 g färsk spenat, 1/3 påse
250 g chèvre
½ kruka färsk basilika
Salt
Peppar
Sallad
Bröd

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i olja i en kastrull i 1 minut. Tillsätt krossade tomater, socker, buljongtärningar och oregano. Smaka av med salt och peppar. Puttra på svag värme.

Fyll varje cannellonirör med 2-3 spenatblad och 0,5 msk chèvre. Lägg rören i en ugnssäker form. Rör ner resterande chèvre i tomatsåsen. Rör tills den smält.

Grovhacka och tillsätt basilikan i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över cannellonin i formen så den täcker pastan.
Gratinera i ugnen ca 17-20 minuter. Servera cannellonin med en sallad och färskt bröd.

Övrigt:
Beroende på brödsort så varierar GI mellan 63-84. För GI-värde 63 har vi räknat på en skiva fullkornsbröd. Utan bröd till maten ligger GI på 69.
Visningar:
5634
Sparat:
56

LIKNANDE RECEPT

Cannelloni recept
Cannelloni med ..
över 2 månader
Nonna Annas sic..
över 2 månader
Cannelloni med
av LEDIVO
över 2 månader
Cannelloni
av Lena
över 2 månader
Cannelloni fyll
av Prima
över 2 månader
Canneloni med s
över 2 månader