Cannelloni med goda grönsaker

Kcal/portion: 442
GI: 73

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 morot
1 stor palsternacka
1 gul lök
1 stor zucchini
1 gul eller röd paprika
1 aubergine
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
8 basilikablad
8 cannellonirör
3 dl grönsaksbuljong
50 g gorgonzolaost
30 g parmesanost
Salt
Peppar

Gör så här

Skala morot, palsternacka och lök. Skölj zucchini, paprika och aubergine. Skär alltsammans i fina, små tärningar.

Finhacka vitlöken och låt smälta i oljan i en traktörpanna. Lägg i grönsakstärningarna.
Fräs ihop i några minuter tills alla grönsakerna fått fin färg. Finhacka 5-6 basilikablad och rör i.
Smaka av med salt och peppar.

Koka upp 5 liter vatten och 2 msk salt i en kastrull.
Lägg i cannellonirören och låt koka i 2 minuter.
Tag ur och doppa i kallt vatten. Peta in grönsaksröran i rören med en sked och lägg det som blir över i en smord ugnsfast form.

Lägg de fyllda rören ovanpå och häll försiktigt på buljongen. Skiva gorgonzolaosten tunt och lägg på rören.

Sätt in i ugnen på 180 grader i 30 minuter.
Riv över parmesanost och servera med lite basilika på toppen.
Visningar:
1050
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Cannelloni recept
Cannelloni med ..
över 2 månader
Cannelloni med
av LEDIVO
över 2 månader
Cannelloni
av Lena
över 2 månader
Cannelloni fyll
av Prima
över 2 månader
Canneloni med s
över 2 månader
Cannelloni med
av Lolan
över 2 månader