Cannelloni med kyckling & spenat

Man kan ta bort oliverna om man inte gillar dem . Så gjorde vi i min familj

Betyg (0 röster)
Antal personer
3 st
Cannelloni med kyckling & spenat

Ingredienser

1 pkt färska lasagneplattor
1 msk margarin
2 st kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
200 g hackad spenat, fryst
100 g kärnfria oliver
250 g keso smaksatt med feta och oliv
salt
peppar

Ostsås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
100 g fetaost
salt
peppar

Garnering:
1-2 st tomater

Gör så här

Ostsås
Smält margarinet och rör ned mjölet. Häll försiktigt i mjölken litet i taget. Rör om hela tiden. Blanda ner vatten, buljongtärningen och slutligen fetaosten. Rör om till osten har smält. Salta och peppra.

Cannelloni
Skär kycklingfiléerna i små bitar (det är lättare om kycklingen är något fryst). Pressa ner vitlöksklyftan i margarin. Stek kycklingen med salt och peppar till den har fått lite färg och lägg ner spenaten. Häll kyckling och spenatröran i en bunke och låt svalna något. Blanda ner den smaksatta keson och hackade oliver i röran.

Skär ca 1 dm långa bitar av den färska pastan. Lägg några matskedar av keso- och kycklingröran på pastan och rulla ihop. Häll lite av ostsåsen i botten av en smörad ugnsfast form. Lägg ner cannellonirullarna och häll resten av ostsåsen över. Skiva tomat och lägg överst. Värm i ugn ca 20 min på 200°. Servera med ruccolasallad.
Visningar:
5110
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Cannelloni recept
Cannelloni med ..
över 2 månader
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Cannelloni med
av LEDIVO
över 2 månader
Cannelloni
av Lena
över 2 månader
Cannelloni fyll
av Prima
över 2 månader
Canneloni med s
över 2 månader