Canneloni med tonfisk, mozzarella och pesto på soltorkad tomat

Läckra pastaplattor med tonfisk och soltorkad tomat som samsas med mild och len mozzarella. Snabbt, lätt och imponerade! Passar utmärkt som bjudmat!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-5

Ingredienser

1 pkt färska pastaplattor
1 liten burk tonfisk i vatten
2 schalottenlökar
100 g soltorkade tomater (ej inlagda)
½ kruka färsk basilika
½ dl olja
Salt
Svartpeppar
1 paket/påse mozzarella

Sås:
5 dl standardmjölk
½ dl idealmjöl (vanligt vetemjöl är ok)
½ dl riven parmesan
2 krm muskotnöt riven
1 krm vitpeppar malen
Salt

Gör så här

Sätt ugnen på 225 och smörj en ugnsfast form.

Skär pastaplattorna i 8 bitar och lägg åt sidan. Låt tonfisken rinna av, hacka löken och förväll de soltorkade tomaterna under 1 min i kokande vatten.

Skölj därefter i kallt vatten och lägg i en mixerskål tillsammans med olja och basilika. Mixa till en slät röra. (Alternativt kan du hacka tomaterna/basilikan fint och sedan blanda med oljan). Blanda "peston" tillsammans med tonfisk och lök och smaka av med salt och svartpeppar (helst nymald!).

Lägg en "sträng" av röran på varje pastaplatta, skär mozzarellan i 8 skivor och lägg på. Rulla ihop plattorna och lägg de i en smord form. Gör sedan såsen. Häll mjölken i kastrullen och vispa ner mjölet.

Värm upp under omrörning och sjud några minuter tills den tjocknar. Smaka av med parmesan, muskot, peppar och salt. Häll över rullarna och gratinera i mitten av ugnen ca 25-30 min, eller tills såsen fått fin färg!

Servera med grönsallad
Visningar:
6291
Sparat:
73

LIKNANDE RECEPT

Canneloni recept
Taco canneloni
över 2 månader
Tonfiskgratäng ..
av ca70
över 2 månader
Cannelloni med
över 2 månader
Köttfärsfylld c
av ANNGUS1
över 2 månader
Canneloni med s
över 2 månader
Parmesangratine
av tina62
över 2 månader