Cappuccino Cheesecake

Cappuccino cheesecake

Betyg (2 röster)

Ingredienser

200 g digestivekex
75 g smör
1 tsk kanel
3 gelantinblad
1 dl kallt kaffe, starkt
200 g philadelphiaost
2 ½ dl kesella
3 äggvitor
2 dl socker
Kakao att sikta över
Mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda
dem med smält smör och kanel. Fördela
blandningen i en smord form med löstagbar
kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.

Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.

Rör ihop philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda därefter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.

Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen
och häll allt i formen med kexbottnen.

Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Den kan med fördel förberedas en dag i förväg. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.
Visningar:
1563
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Cappuccino recept
Cappuccinorutor
av Bodil56
över 2 månader
After Eight che..
över 2 månader
Cupcakes ala lc
av popsan
över 2 månader
Cappuccinobrown
av Bodil56
över 2 månader
Cappuccinokysst
av Bodil56
över 2 månader
Cappuccinochees
av Bodil56
över 2 månader