Cappuccinotårta

Tårtan som gör succe.

Betyg (0 röster)
Antal personer
C.a 10 per

Ingredienser

1 paket färdiga sockerkaksbottnar, 24 cm i diameter
6 gelatinblad
3 äggulor
1 1/2 dl socker
250 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
1 dl espressopulver instant snabbkaffe
2 dl vatten
1 dl päronkonjak ( Xante)

Garnering:
1 msk kakao
1 msk florsocker

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter
2.Vispa samman äggulor och socker till en fluffig smet
3. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
4. Lös espressopulvret i vattnet i en kastrull, på medelvärme.
5. Lägg ner gelatinbladen i kastrullen och rör försiktigt tills bladen smält. Dra kastrullen från plattan och tillsätt päronkonjaken. Låt den svalna.
6. Lägg en av bottnarna i botten på en form med löstagbar kant, 24 sm i diameter.
7. Skeda hälften av kaffeblandningen över kakan. Bred sedan hälften av ostblandningen ovanpå.
8. Lägg på tårtbotten nummer ovanpå. Sikta, först över florsockret ocg sedan kakaopulvret. Ställ formen i kylen minst 12 timmar före serveringen.
Tips.
Vill du ha ett spetsmönster på tårtan? Lägg ett tårtpapper på toppen innan kakaon siktas över.
Visningar:
1294
Sparat:
16
Fryst cappuccin..
av Queenie
över 2 månader
Cappuccinotårta
över 2 månader
Cappuccinotårta
av tina_45
över 2 månader
Cappuccinotårta
av MrsC
över 2 månader
Enkel Cappuccin
av Bodil56
över 2 månader