Carlshamnsrulle

Punsh är inte bara gott att dricka utan passar även bra som smakförstärkare i fyllningar till olika bakverk, som i den här goda rullen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

3 ägg
1 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk punsch

Fyllning:
1 ägg
½ dl strösocker
2 msk punsch
50 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde

Garnering:
1 dl vispgrädde
25 g mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.

Blanda potatismjöl och bakpulver. Tillsätt det och punsch i äggvispet.

Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 3 minuter.

Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper. Dra bort bakplåtspappret. Låt kakan kallna.

Gör fyllningen: Blanda ägg, socker, punsch och matfett i en kastrull. Låt allt sjuda under omrörning till en kräm. Låt krämen kallna.

Vispa grädden fast. Vänd ner punschkrämen. Bred fyllningen på kakan. Rulla ihop kakan från kortsidan till en tjock rulle.

Gör garneringen. Vispa grädden fast. Fyll en sprits med grädde. Spritsa små toppar på rullen.

Riv chokladen grovt på ett rivjärn. Strö riven choklad över rullen. Låt rullen stå kallt fram tills serveringen.
Visningar:
581
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.