Cashewnötskakor

I originalet är det jordnötter, men här har de bytts ut mot cashewnötter som har en mildare smak.

Betyg (4 röster)
Antal personer
Ca 20

Ingredienser

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl fiberhavregryn
1 dl hackade cashewnötter, vi använde salta
½ tsk bakpulver
1 ½ dl vetemjöl

TILL GARNERING:

50 g vit choklad
50 g mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker poröst. Blanda ner havregryn, nötter, bakpulver och mjöl. Blanda till en smidig deg.

Forma till en l ång rulle, ca 5 cm i diameter. Skär i 20 skivor och rulla till bollar. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15 min.

Bryt chokladen i bitar och smält varje sort för sig i mikrovågsugn. Ringla smält choklad över kakorna. Låt kallna innan de packas ner i kartong.
Visningar:
1614
Sparat:
55

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR