Cassataglass

Cassata är en italiensk glassklassiker som i originalversionen innehåller gräddglass varvad med likörmarinerad frukt, vispgrädde och marängsmet. Här är den förenklad med färska jordgubbar, hackad choklad och knapriga små bitar av mandelskorpor.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 äggulor
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
3 msk koncentrerad apelsinjuice
3 dl jordgubbar
25 g mörk choklad
100 g italienska mandelskorpor eller mandelbiskvier

Gör så här

Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmet, gräddfil och juice.

Hacka jordgubbar, choklad och skorpor. Rör ner i smeten.
Häll smeten i en rund skål och täck med plastfolie. Frys glassen i minst 4 timmar.

Stjälp upp glassen på ett fat och låt stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Servera eventuellt med några jordgubbar till.
Visningar:
1222
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Cassataglass
över 2 månader
Cassataglass
av irko
över 2 månader
Cassataglass
över 2 månader
Cassataglass
över 2 månader
Cassataglass
av tina62
över 2 månader