Cataplana

Portugisisk fiskgryta, suveränt god och mustig

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Cataplana

Ingredienser

500 g skaldjur, musslor och räkor
500 g fisk av lax, bläckfisk, makrill och/eller vit fisk som torsk
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 burk skalade hela tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
4 msk olivolja
3 msk grovt hackad färsk koriander
3 msk grovt hackad färsk mynta
2 buljongtärningar, höns och fisk

Gör så här

Skiva lök och paprika. Pressa vitlök. Koka ihop lök, paprika och vitlök med olivolja och tomater i en större kastrull med lock. Tillsätt buljong. Släng öppna (döda) musslor. Placera skaldjur och fisk i bitar på tomatröran. Sätt på lock och tyngd. Koka på medelvärme cirka 20 minuter.

Servera med ris, kokt potatis eller friterad potatis.
Visningar:
13109
Sparat:
174

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.