Chèvrelax med grönsallad

Byt ut getosten mot fetaost eller fyll laxen med lite röd pesto och riven parmesanost.

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st
Chèvrelax med grönsallad

Ingredienser

600 g laxfilé eller 4 portionslaxfiléer
salt
peppar
150 g chèvreost
1 dl crème fraiche
ev honung

Sallad:
blandade salladssorter
blandade nötter
1/2 kruka basilika
olivolja (gärna med citronsmak)
salt
svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela laxen i bitar (om hel bit). Gör ett snitt i mitten på varje bit. Salta & peppra.
Smula getosten och blanda med crème fraiche, smaka av med salt & peppar.
Lägg en ostklick i varje filé. Ringla ev. över lite honung.
Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills laxen är färdig och osten har fått en fin gyllenbrun färg.

Skölj salladen och blanda i en skål. Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter. Hacka basilikan och blanda med salladen.
Häll på rikligt med olivolja och lite vinäger och smaka av med salt och svartpeppar.

Servera laxen på en salladsbädd.

Garnera med torkade tranbär eller russin.
Visningar:
10988
Sparat:
530

LIKNANDE RECEPT

Chèvrelax med v
över 2 månader