Chèvremousse

4-6 portioner eller 10 små ostägg. Gott som förrätt med knaperstekt bacon eller parmaskinka och lite rucola eller i lite mindre format på sked till fördrinken.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

150 g chèvre
0,5 dl naturell färskost t . ex Philadelphia
0,5 dl crème fraiche

2 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung

Gör så här

Smula getosten och tillsätt färskost och crème fraiche. Mixa med stavmixer eller i matberedare till en slät massa. Ställ kallt en stund så att moussen stelnar något. Forma sedan små ägg med hjälp av händerna eller två matskedar.

Under tiden som moussen stelnar i kylen, kokar man balsamicoreduktion. Blanda vinäger och honung och koka till en sirapsliknande massa. Passa nog så att den inte bränns vid. Ringla över moussen vid servering.
Visningar:
2406
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Chèvremousse recept
Lufttorkad skin..
av wilma74
över 2 månader
Marinerad bresa
av leek70
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR