Champange tilltugg

Enklast att köra ihop degen med kniven i matberedaren.
Låter som det blir mycket men de har en försvinnande åtgång.
Brukar göra dem istället för "snacks".

Betyg (5 röster)
Antal personer
140-280 st

Ingredienser

200 gr skållad mandel
200 gr smör
4 påsar parmensanost eller ca 2 dl färskriven
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 - 6 msk vatten

Gör så här

Hacka mandeln i matberedaren, tärna i kylskåpskallst smör och hacka ihop med mandeln.
Ha i övriga ingred och hacka ihop snabbt.
Man ska inte köra mjölet för länge.
Ha i vattnet matsked för matsked så att degen precis går ihop. Man kanske bara behöver den mindre mängden.

Rulla ut fingerbreda rullar.
Skär i små små bollar med degskrapa, platta till bollarna med tummen till små knappar.

Grädda i ugn ca 5 min i 200 grader

(Storleken brukar jag göra ungefär som små mandelbiskvier man köper på påse.)
Visningar:
6327
Sparat:
212

LIKNANDE RECEPT

Underbart smarr
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader
Falsk Toscakaka..
av thewhy
över 2 månader
LCHF - Pones (g
över 2 månader
Vitlöksbröd näs
över 2 månader
Havregrynslimpo
av Cina78
över 2 månader