Champinjonsallad á la Cattelin

Någon gång i mitten på 1970-talet bjöd vi
mina svärföräldrar på Restaurang Cattelin
i Stockholm.
Då åt vi den här salladen som förrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 - 8
Champinjonsallad á la Cattelin

Ingredienser

300 färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 dl vinäger
1 tsk dijonsenap
4 dl rapsolja
salt
svartpeppar
1 dl persilja, hackad

Gör så här

Borsta av champinjonerna.
Skiva dem så tunt du kan.
Pressa över vitlöken.
Blanda vinäger och senap.
Rör ner oljan lite i sänder.
Salta och peppra.
Blanda champinjonerna och lite av dressingen.
Det är viktigt att salladen blandas precis före serveringen, annars blir den mjuk och grå.
Strö över hackad persilja.
Visningar:
2749
Sparat:
17
Somrig champinj..
över 2 månader
Fransk champinj
av MrsC
över 2 månader
Champinjonsalla
av Fatin84
över 2 månader
Champinjonsalla
över 2 månader
Enkel champinjo
av Annafbg
över 2 månader
Tagliatelle med
av zonale
över 2 månader