Champinjonspätta

Servera gärna till lite gröna ärtor och klyftad citron.

Jag gjorde med vanligt kokt potatis vilket var mycket gott. Ökade tiden i ugnen med 5-10 minuter och öste efter halva tiden.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Champinjonspätta

Ingredienser

600 g spättafilé
Salt
Peppar
1 tsk timjan
1 tsk citronsaft
200 g champinjoner
1 gul lök
1 msk matfett
2 ½ dl mellangrädde
1 msk fiskfond
4 port potatismos med ägg

Gör så här

Krydda fileérna med salt, peppar och timjan. Droppa över citronsaft, rulla ihop. Lägg rullarna i en form.

Hacka svamp och lök, fräs i matfett tills vätskan kokat in.

Tillsätt grädde och fond, koka upp. Häll såsen över fisken. Spritsa mos runt om och gratinera i 200 grader i ca: 15 minuter.
Visningar:
1173
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.